Åh va ja längtar!


Efter Petras bebis :D
Me min otur kommer han medan ja e i grekland.
Men anyway... Tant Ida längtar efter dej! <3


WhiteTrash

Idag har ja å Marina funderat över ordet WhiteTrash...
Vi har protesterat hej vilt om själva betydelsen Whitetrash.
Kan ju iaf bara poängtera att vi hade så fel man kan ha d.
Men d talar vi inte om.White trash (engelska vitt skräp) är en starkt nedsättande benämning från USA på ljushyade personer med låg social status. Personer som anklagas för att vara white trash har ofta svag ekonomisk situation, låg utbildningsnivå samt ett ointresse för samhälls- och kulturfrågor. Ett slags allmän smaklöshet brukar också förknippas med begreppet. I populärkulturen framställs white trash ofta som överviktiga, rökande personer med många barn och dålig hygien. Personer med ordnade ekonomiska och sociala förhållanden, men med en folklig och osofistikerad framtoning, är dock inte white trash i ordets egentliga bemärkelse.

I viss mån har begreppet white trash sökt sig till Sverige, där det förekommer som nedsättande uttryck om etniska svenskar med låg social status. Ibland talas det exempelvis om WT-namn eller white trash-namn, vilket syftar på att föräldrar med en lägre social status oftare anses välja mera udda och trendiga och inte sällan amerikanskklingande namn åt sina barn.

Stereotypiska kännetecken för white trash innefattar bland annat kort utbildning (högst en praktisk gymnasieutbildning), begränsad allmänbildning och ett ointresse för samhällsfrågor. Livstilen kan inkludera tidigt föräldraskap, barn med olika partners, långvarigt bidragsberoende, rökning samt alkohol- och ibland drogmissbruk. Utseendet kan vara förknippat med igenkännande klädsel (exempelvis crocs, urtvättade och illasittande träningsplagg, gärna kamoflagemönster), hemfärgat hår, tatueringar och piercingar samt bland kvinnor antingen starkt överdriven eller ingen make-up.FY FAN FÖR WIKIPEDIA!!!


D e roande å läsa andras bloggar.

Hittade denna blogg när ja googlade....
Klockrenaste tjejen :)


PERSONDEFFINERAD VIA MOBILEN

Är såååå vansinnigt trött på att ALLA har samma ringsignal som jag. Så idag tänkte jag kolla vilka allternativ jag hade.

En efter en spelade jag upp låtarna.... Då slog det mig att oavsett vilken låt jag väljer så kommer människor att dömma mig utifrån den. Då är frågan om man ska ge ett samlat och seriöst intryck eller om man ska spexa till det lite och dra folks tankar mot massmördare.

Alternativen:

Alanis Morisette - Ironic...  Jo, vill man ha bitter-stämpeln så är denna det enda rätta!

Beyoncé - If I were a boy.... Vill jag att folk ska tro att jag har usel musiksmak?

Mozart - Dödssymfonin....  Där lutar det nog åt att folk tror jag är manodepressiv...

Celin Dion - poure que tu mai encore...  Där ser jag ett stort jä-la problem i om någon undrar vad låten heter... Då måste jag ge dem fingret och säga skit i det du... För inte vill man erkänna att man inte kan uttala det...

Ulf Nejdemar - Häng med på party.... Har inte den en sådan där ljuvlig "white trash"-stämpel?

Nä... valet blev...Christine Baranski från Mamma Mia -Does your mother know.... Hahaha... undrar vad folk tror där!


Konsten att göra Petra sur.

  • Man ringer henne efter kl 10 på en söndagmorgon å väcker henne.
  • Man frågar om man väckte henne.
  • Man ställer dagens dummaste fråga: " E du sur?"


Jag: Väckte ja dej?
Petra: Ja, d gjorde du.
Jag: E du sur?
Petra: JAA Ida, ja e sur. Du ringer å väcker mej å sen undrar du om ja blir sur.
D va dagens dummaste fråga.


sen slutade ja lyssna :P

Men ja älskar dej oxå sweet :D


RSS 2.0